27 February 2013

Bengkel Pengurusan Aktiviti PSS 2013LAPORAN BENGKEL PENGURUSAN AKTIVITI PUSAT SUMBER
SEKOLAH AHLI PKG BANGSAR TAHUN 2013


Tarikh                 : 26 Februari 2013
Tempat              : Bilik Kuliah, Pusat Kegiatan Guru Bangsar
Urusetia            : Pusat Kegiatan Guru Bangsar 
Peserta             : Guru Perpustakaan Media Sekolah Ahli
        Bertempat di Bilik Kuliah Pusat Kegiatan Guru (PKG) Bangsar, telah berlangsungnya Bengkel Pengurusan Aktiviti Pusat Sumber Sekolah (PSS) bagi tahun 2013. Bengkel yang dikendalikan PKG Bangsar bersama Unit PSP BTPNKL ini telah dihadiri seramai 50 orang Guru Perpustakaan Media (GPM) sekolah ahli PKG Bangsar. Objektif utama bengkel ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan dan pengetahuan tentang pengurusan serta aktiviti PSS bagi tahun 2013 disamping mengumpul maklumat terkini senarai GPM sekolah ahli bagi tahun ini.

        Antara maklumat yang disampaikan ialah pengisian maklumat GPM secara online, pengisian data secara online dalam aplikasi i-Nilam dan iQ-PSS. Selain itu, turut disampaikan dalam taklimat tersebut adalah seperti, Pelupusan Bahan Perpustakaan yang merangkumi Kriteria Pelupusan, Tatacara Pelupusan, Kaedah Pelupusan serta penggunaan borang bagi tujuan tersebut.

  Secara keseluruhannya, Bengkel Pengurusan Aktiviti PSS di PKG Bangsar telah berjalan dengan lancar dan reaksi yang diberikan oleh para peserta menunjukkan impak yang positif. Rata-rata peserta memahami tentang maklumat yang disampaikan. Diharapkan agar taklimat seperti ini dapat dilakukan dari masa ke semasa bagi membantu GPM dari segi pengurusan dan pelaksanaan dengan lebih cekap.

No comments:

Post a Comment