27 November 2012

LAWATAN PERKONGSIAN PINTAR BTPN/PKG KE MELAKALawatan Perkongsian Pintar telah diadakan oleh BTPNKL ke BTPN Melaka Negeri Bersejarah, pada 22 November 2012. Perjalanan ke BTPN Melaka bermula pada jam 9.00pagi. Lawatan ini disertai seramai 42 orang peserta yang terdiri daripada Penolong Pengarah Encik Mohd Hazrib. Minhat, Pegawai Teknologi Pendidikan, Juruteknik Komputer PKG dan sekolah. Seramai lima orang Juruteknik Komputer Sekolah ahli terlibat di dalam lawatan ini.

Tujuan lawatan ini diadakan untuk member pendedahan kepada peserta inovasi BTPN Melaka yang bertajuk ITCare kepada juruteknik komputer PKG dan sekolah-sekolah di Kuala Lumpur, supaya amalan kerja berpasukan dapat menyelesaikan masalah ICT yang dihadapi oleh pengurusan sekolah dari segi rangkaian, kabeling, format dan masalah penyelengaraan. Selain itu juga para peserta mendapat maklumat mengenai pengenalan, latarbelakang, visi, misi, objektif dan pelaksanaan ITCare tersebut. Pegawai Pengiring BTPN Melaka Tuan Haji Abdul Kadir bin Zainal telah menyambut ketibaan rombongan dan ceramah mengenai ITCare telah disampaikan oleh Pn. Zanariah binti Ali, Pegawai Teknologi BTPN Melaka.

Taklimat diserikan dengan ucapan wakil BTPNKL iaitu Penolong Pengarah, Encik Mohd Hazri bin Minhat. Beliau berpesan agar semua peserta mendapat ilmu dan pengalaman sepanjang lawatan ini. Disertakan beberapa gambar sepanjang lawatan ini berjalan.

No comments:

Post a Comment