12 May 2012

LAPORAN BENGKEL PENGURUSAN PUSAT SUMBER SEKOLAH

PKG BANGSAR 2012


Pkg Bangsar telah berjaya mengendalikan Bengkel Pengurusan Pusat Sumber Sekolah 2012 pada 29 Mac 2012. Bengkel bermula pada jam 8.30 pagi ini telah dihadiri oleh 49 orang Guru Perpustakaan dan Media atau GPM PKG Bangsar.

Ucapan aluan telah disampaikan oleh Penolong Pengarah BTPNKL, En. Zainuddin b. Hj Othman. Beliau telah menyampaikan amanah Ketua Penolong Pengarah BTPNKL, dengan memaklumkan bahawa Pusat Sumber Sekolah, Pengurusan ICT dan Program NILAM merupakan tanggungjawab BTPN dan PKG. Fasilitator dari Unit Perkhidmatan Sumber Pendidikan ialah Pn. Arinawati bt. Mohd Yassin menyampaikan tajuk IQPSS dan Pn. Rosilawati bt. Maabar pula menyampaikan dalam bidang iNILAM dan aktiviti galakan membaca. Bengkel ini diadakan bertujuan bagi membincangkan takwim UPSP sepanjang tahun 2012, menerangkan KPI GPM, SKT GPM dan IQPSS serta iNILAM perlu diisi oleh GPM.

Peserta diberikan borang Borang Akujanji pelaksanaan bengkel Pengurusan Pusat Sumber Sekolah agar bengkel ini dapat disampaikan ke pengetahuan Pengetua/Guru Besar Sekolah, dan peserta perlu menghantar borang ini pada atau sebelum hari Khamis 6 April 2012.


Perbengkelan diakhiri dengan sesi soal jawab diantara guru-guru dan fasilitator.


Puan Arenawati sedang memyampaikan takilmat Pengurusan PSS
Puan Rosilawati sedang menyampaikan takilmat IQPSS dan I-Nilam.
*PKG BANGSAR KUALA LUMPUR*

No comments:

Post a Comment