26 January 2010

Bengkel Kepimpinan Pengawas Pusat Sumber SekolahBiro Pembangunan Pusat Sumber Sekolah JKPA PKG Bangsar telah berjaya menjalankan Bengkel Kepimpinan Pengawas PSS bagi sekolah ahli PKG Bangsar pada 19 Ogos 2009 yang lalu.
Program Ini merupakan program kedua berjaya dilaksanakan oleh JKPA pada tahun 2009. Seramai 88 orang peserta yang terdiri dari Pengawas PSS dari sekolah ahli telah menghadiri bengkel sehari ini.
Matlamat utama bengkel ini diadakan ialah untuk melahirkan pemimpin yang dan berwibawa yang berteraskan ciri-ciri kepimpinan sebagai pelapis dan penerus kepada pemimpin masakini.
Antara pengisian program adalah Ceramah mengenai Kepimpinan dan Pengurusan PSS oleh En. Chew dari SMK St Mary dan Pembentukan Etika dan Sahsiah Pengawas oleh En. Abd Hamid b. Selamat dari SK Petaling Satu. Selain dari itu aktiviti pengkatalogan buku juga diselitkan semasa aktiviti dalam kumpulan dijalankan.
Tn.Hj.Nordin b. Yaman, selaku Pengerusi JKPA PKG Bangsar telah menyempurnakan majlis perasmian dan dihadiri bersama Pn.Hjh.Noorayni bt Othman, Pegawai Teknologi Pendidikan dari BTPNWPKL dan juga AJK Biro yang juga merupakan fasilitator bengkel.
Bagi acara penutup Bengkel Kepimpinan Pengawas PSS 2009, setiap peserta diberikan sijil penyertaan dan dua buah buku sebagai cenderahati.

No comments:

Post a Comment